31.10.2015

The Boys Are Back!

Pojat tekevät sarjaan paluun viikon päästä, jolloin parketti sekä muovimatot saavat taas kyytiä. Joukkue on viimeisen kuukauden aikana ottanut tuntumaa pelivälineeseen, pelialustaan sekä hieman on kerrattu sääntöjäkin. Sivurajapotku tapahtuu siten, että tukijalka ei saa olla kentän puolella eikä kentällä saa olla, kuin enintään viisi (5) pelaajaa kerrallaan. Ensimmäisessä pelissä selviää ovatko pojat lukeneet säännöt huolella vai rankaiseeko tuomari esimerkiksi poikia virheen merkiksi väärän sukkateipin vuoksi. Pientä epäselvyyttä on ollut myös maalivahdin sekä kenttäpelaajan välisestä yhteistyöstä pelien sisä- että ulkopuolella. Pieniä, mutta ei poikien peliin vaikuttavia tekijöitä.


Young  Boysin pelityyli tuottaa varmasti kaikille joukkueille (ml. YB) ihmettelemisen aihetta, kun Hurlumhei-pelityyli valtaa parketit. Joukkueen kenttäkohtainen osaaminen taktiselta puolelta jää varmasti hyvin paljon kärkipään joukkueiden osaamisesta, mutta pelaajien henkilökohtaisessa taitotasossa ei hävitä yhtään. Tämän pelityylin vuoksi poikien pelit ovat usein runsasmaalisia, koska paikkoja sekä tilanteita tulee keskimääräistä enemmän. Ainakin otteluiden toimitsijat pääsevät nauttimaan viihdyttävästä pelistä.

Edellisillä kausilla joukkueen vaikeimmat hetket kohdistuivat alkuvihellyksen ja sitä seuraavan 10 sekuntin väliin, jolloin vastustaja ovat päässeet ujuttamaan pelivälineen poikien maaliin. Voi olla, että tuomarin aloitusvihellykset eivät ole kuuluneet poikien korviin, koska DJ:n soittamaa musiikkia ei ole hiljennetty ajoissa. Tähän ongelmakohtaan pyritään jatkossa kiinnittämään enemmän huomiota ja kentälle menee nelikko, joka pystyy selvittämään tuon aloitusvihellys-10-sekunti-maali-mustahetki-ongelman. Myös DJ:lle annetaan tarvittaessa ohjeistusta.

Sarjan voimasuhteista on puhuttu ja keskipiste osuu tuttuun tapaan Jyväskylään. Jyväskylän viidestä joukkueesta neljä (LPK, Riemu/2, JKV sekä Fs Feeniks) joukkuetta on ”rankattu” sarjan kärkipäähän, niin kausiennakoissa, kuin foorumeillakin. PoPS -78, HuKi sekä Hukka-Pallo on jätetty kylmän viileästi pohjalle taistelemaan viimeisistä sijoista. Erilaisten arvioiden mukaan pojat ovat mukana kärkitaistossa. Toisaalta poikien laadukkaaseen epäkontrollimaiseen pelityyliinkin luotetaan, jonka puolesta poikien sijoitus kauden jälkeen olisi muuta kuin tyydyttävää.

Poikien tavoite on nauttia pelaamisesta vuoden tauon jälkeen ja rikkoa Jyväskylän joukkueiden ylivoimaa. Sijatavoitetta ei ole joukkueelle asetettu, vaan kauden päätyttyä analysoidaan pelit ja tarkastellaan oliko sijoitus oikeutettu. Tätä lausetta painamalla kauden ennakkovideo RiPa Young Boysin toimesta.

Kohta Mennään!!!

Seuraava ottelu
Lauantai 7.11 Klo 18:30
Mikkelin Rantakeidas
RiPa Young Boys - LPK (Jyväskylä)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti